Gouverneur van Mexicaanse deelstaat Guerrero zet stap opzij

De gouverneur van de Mexicaanse deelstaat Guerrero, Angel Aguirre, heeft ontslag genomen om het onderzoek naar de verdwijning van de 43 studenten bijna een maand geleden te vergemakkelijken.

De familie en naasten van de verdwenen leerlingen hadden eerder om zijn ontslag gevraagd. De gouverneur, die sinds 2011 in functie was, verklaarde dat het voor hem van het grootste belang is dat de vermisten worden opgespoord en de schuldigen worden gevonden. Hij hoopt dat zijn ontslag "kan bijdragen aan een politiek klimaat dat focust op deze twee prioriteiten en hun oplossingen".

De studenten verdwenen spoorloos op 26 september na een aanval van de politie in Iguala, in het noorden van Guerrero. Gevreesd wordt dat de plaatselijke politieagenten de studenten hebben uitgeleverd aan een maffiakartel.