Leopoldtoren in Evere wordt omgevormd tot woningen

De Leopoldtoren in Evere, een oud kantoorgebouw, wordt binnenkort omgevormd tot een woningcomplex. Dat meldt de projectontwikkelaar Matexi. Die wil een "mini-wijk creëren middenin de stad".

De toren aan de Leopold II-laan ,op loopafstand van de NAVO, werd in 1976 gebouwd en in 2003 gerenoveerd. In het kantoorgebouw komen nu 200 flats. "We gaan alles verbouwen", zegt Béatrice Baugniet van Matexi Brussel. "Alleen de elementen van de draagstructuur zullen behouden blijven. Wij willen collectieve ruimten creëren waar kinderen samen zullen kunnen spelen en ouders elkaar kunnen ontmoeten: een heuse mini-wijk middenin de stad."

"De hoofdstad is een stad in beweging. De Brusselaar wil onmiddellijk toegang kunnen hebben tot activiteiten en toch ook de mogelijkheid hebben om rustig alleen te zijn", aldus Baugniet. "Ons doel is om een heuse cocon te creëren in het midden van de stad waar mensen zich thuis en welkom voelen."