Mentissa (14) wint "The voice kids"

Mentissa heeft "The voice kids" gewonnen, de zangwedstrijd voor kinderen en tieners op VTM. De winnaar, die gecoacht werd door Natalia, gaat naar huis met een studiebeurs van 10.000 euro en de kans om een single op te nemen.

Mentissa (14) nam het in de finale op tegen Fiona (13) uit het team van Regi en Jens (13) uit het team van Sean. Fiona bracht als finalenummer "Seven nation army" van The White Stripes en Jens "Strong" van London Grammar. Hij begeleidde zichzelf op de piano. Het was uiteindelijk Mentissa die de 250-koppige jury kon overtuigen met "The greatest love of all" van Whitney Houston.

Aan het begin van de avond waren er nog twee kandidaten per team. Voor het team van Regi was dat naast Fiona ook Alessia (13). Sean stuurde Jens en Juliette (9) in de arena. Natalia pakte uit met Mentissa en Otice (12).

Nadat de finalisten een groepsnummer en een solonummer gezongen hadden, kozen de coaches wie van hun twee teamleden verder mocht blijven strijden voor de overwinning. De drie topfinalisten brachten dan nog elk een solonummer.

De winnaar van "The voice kids" werd niet bepaald door televoting of door de coaches, maar door 250 toeschouwers in het publiek die de kijker thuis vertegenwoordigden. Zij brachten in alle onafhankelijkheid hun stem uit. De winnaar gaat naar huis met een studiebeurs van 10.000 euro en mag een eigen single opnemen.

De finale van "The voice kids" vond plaats in het Kuipke in Gent waar 3.000 toeschouwers supporterden.

Meest gelezen