Met ebola besmet meisje uit Mali overleden

Een tweejarig meisje dat in Mali met ebola besmet was geraakt, is overleden. Dat bevestigde de directeur van het ziekenhuis waarin het meisje behandeld werd, zo berichtte de Franse internationale omroep RFI gisteravond laat. Het meisje was het eerste bevestigde geval van ebola in Mali. De Wereldgezondheidsorganisatie vreest echter dat nog 43 mensen in Mali blootgesteld zijn geweest aan het virus.
DPA

Het kind was woensdag naar het ziekenhuis in de stad Kayes gebracht. Donderdag stond de diagnose volgens officiële berichten vast. Het meisje kwam in Mali vanuit buurland Guinee, een land dat sterk getroffen is door de epidemie. Ook de beide ouders van het meisje waren al overleden aan ebola.

Nog 43 mensen kunnen besmet zijn

De Wereldgezondheidsorganisatie meent dat nog 43 mensen, waarvan 10 hulpverleners, blootgesteld zijn geweest aan het virus. Toen het meisje namelijk met haar grootmoeder van Guinee naar Mali reisde, had ze al duidelijke symptomen van ebola. Dat wil zeggen dat ze ook besmettelijk was.