Nike creëert ruim 580 extra banen in ons land

De verkoop van Nike-artikelen doet het zo goed in Europa dat er veel sneller dan verwacht extra jobs bijkomen in de Belgische distributiecentra die West- en Centraal-Europa bevoorraden.

Nike verdeelt vanuit ons land sportschoenen en -kleding over West- en Oost-Europa. Het heeft nu 1.850 vaste mensen in dienst in Laakdal en Herentals. Tegen midden volgend jaar moeten dat er ruim 2.400 zijn, aldus de woordvoerder. "Het gaat om 535 operationele functies, 38 eerstelijnsverantwoordelijken en 10 middenkaders".

Volgens de woordvoerder geldt de uitbreiding zowel voor schoenen als kleding, nadat Nike zijn Europese omzet met meer dan 10 procent zag groeien.

Voor een deel gaat het wel om het omzetten van uitzendarbeid in vaste contracten. "Zo'n 286 tijdelijken krijgen vanaf 1 januari een vast contract. Volgend jaar starten we dan een wervingscampagne".

Vorig jaar werd bij de bouw van een nieuw distributiecentrum in Ham nog aangekondigd dat dit tegen 2020 zowat 500 extra banen zou opleveren. Peeters zegt vrijdag dat die doelstelling nu al wordt gehaald, omdat de groei sneller gaat dan verwacht. Het is dus niet zeker dat er binnen zes jaar nog honderden banen zullen bijkomen.