Radio 1, Stripgids en Boek.be op zoek naar "Beste Belgische strip"

25 strips zullen meedingen naar de titel van "Beste Belgische strip". Op dinsdag 11 november wordt de winnaar bekendgemaakt op de Boekenbeurs in Antwerpen. De zoektocht naar de "Beste Belgische strip" gaat vanavond van start in het programma "Braakland" op Radio 1.

Radio 1, Stripgids en Boek.be hebben de handen in elkaar geslagen voor de verkiezing van de "Beste Belgische strip". Het thema van de Boekenbeurs is dit jaar strips.

Een jury van stripexperts heeft een longlist van twintig titels samengesteld. De luisteraars van het Radio 1-programma "Braakland" zullen de komende dagen vijf extra wildcards mogen toevoegen aan de lijst. Op donderdag 31 oktober zal de lijst met deelnemende titels volledig zijn, daarna is het het woord aan de luisteraars.

"Braakland" zendt vanaf vandaag ook tien korte luisterspelen uit met stripfiguren in de hoofdrol. De winnaar van de titel "Beste Belgische strip" wordt tijdens een live-uitzending op de Boekenbeurs bekendgemaakt op 11 november.