Twee doden bij schietpartij in de Verenigde Staten

In de Amerikaanse staat Washington zijn er opnieuw slachtoffers gevallen bij een schietpartij in een school. Twee mensen, inclusief de schutter, zijn omgekomen. Vier anderen raakten volgens CNN zwaargewond.

Een student wandelde de cafetaria van de school binnen en opende het vuur. "Hij ging naar een tafel en schoot zes kogels af", vertelt een student aan CNN. "Hij schoot op zijn vrienden, het was niet willekeurig."

Een meisje overleefde de schietpartij niet. Vier anderen raakten zwaargewond, drie ervan zouden nog altijd in kritieke toestand verkeren. Ook de schutter kwam om het leven nadat hij zijn wapen op zichzelf had gericht.

Over het motief van de jonge schutter is nog niets bekend. De jongen was volgens zijn medestudenten wel erg populair. Zo zat hij onder meer in het American football-team van de school. De politie onderzoekt verder de zaak.

In juni was er in de buurt van Seattle ook al een schietpartij in een school. Daarbij zijn toen vijf doden gevallen.