Verdacht poeder ontdekt op Belgische consulaat in Istanbul

In het Belgische consulaat in Istanbul, Turkije, is een brief ontdekt met een verdacht geel poeder. Dat bevestigt Buitenlandse Zaken. Twee medewerkers van het consulaat zijn naar het ziekenhuis overgebracht voor observatie omdat ze in contact zijn gekomen met het poeder.

Volgens Joren Vandeweyer van Buitenlandse Zaken verkeren de medewerkers in goede gezondheid. "Ze vertoonden geen symptomen nadat ze in contact gekomen waren met het poeder. We hopen dat ze vanavond al het ziekenhuis mogen verlaten. Volgens de eerste testen met het poeder, zou het niet om een gevaarlijke substantie gaan."

Andere consulaten

Ook in de consulaten van Canada en Duitsland zijn gelijkaardige brieven aangekomen. Zowel ons land, Duitsland als Canada maken deel uit van de coalitie tegen terreurgroep Islamitische Staat. Turkse rampenbestrijders in beschermingspakken hebben de consulaten ontsmet.