Vertragingen voor Eurostar gisteravond, stiptheidsacties voorbij

De laatste Eurostar van gisterenavond is in het station Brussel-Zuid met een half uur vertraging richting Londen kunnen vertrekken. Door de stiptheidsacties van de politie moesten honderden reizigers lang aanschuiven. De laatste passagiers konden rond 20.30u vertrekken. Een gelijkaardige actie tegen de verhoging van de pensioenleeftijd veroorzaakte gisteren ook al hinder op Brussels Airport.

De agenten voerden de identiteitscontroles in het station extra streng uit, waardoor er na de middag al snel een lange wachtrij  van enkele honderden reizigers werd gevormd.

Bij Eurostar werd even gevreesd dat niet iedereen op de laatste trein zou kunnen en dat ze daarom de nacht in een Brussels hotel zouden moeten doorbrengen. Om 20 uur beëindigden de agenten uiteindelijk hun stiptheidsacties, waardoor de laatste Eurostar met een half uur vertraging kon vertrekken naar Londen.