Wapendepot en trainingscentrum IS vernietigd

De troepen van de internationale coalitie tegen Islamitische Staat hebben afgelopen nacht een wapendepot en een trainingscentrum van IS vernietigd. Dat gebeurde in de regio van Kirkuk, in het noorden van Irak. Frankrijk nam voor het eerst deel aan een grootschalige operatie tegen IS.

"Afgelopen nacht hebben we een grote operatie uitgevoerd in Irak", zei de stafchef van de Franse troepen, Pierre de Villiers. De raid, waaraan Franse Rafale-gevechtsvliegtuigen deelnamen, liet toe gebouwen te vernietigen waarin strijders van IS hun "valstrikken, bommen, wapens om de Iraakse troepen aan te vallen" vervaardigden, verklaarde de officier nog.

"Ongeveer 70 bommen zijn gedropt, we hebben 12 lasergeleide bommen afgevuurd en we hebben doel geraakt", verduidelijkte hij nog. "De operatie is geslaagd." Het gaat om de zevende aanval van de Franse troepen en hun eerste deelname aan een grote raid, sinds Parijs zich eind september engageerde in de door de VS geleide coalitie.