"Ze is een ronduit fantastische vrouw!"

Het had iets aandoenlijks hoe de Zweedse prins Carl Philip vorig weekend zijn toekomstige bruid in een tv-programma de hemel in prees. "Ze is een fantastische vrouw. Ze heeft geen pretentie, ze is zichzelf, ze is schrander en intelligent, en ze is ambitieus. In mijn ogen is ze de beste vrouw in deze wereld", aldus de 35-jarige prins. Maar hij is niet de enige bekende man die zo openlijk zijn partner "adoreert". Een selectie.

"Toen ik Rita voor het eerst ontmoette, dacht ik: "Ah, dit is dus hoe het voelt als je met iemand getrouwd bent." Zo moet het zijn, zonder zorgen en gemakkelijk én tegelijkertijd toch van erg groot belang. Iedere dag met Rita is een knaller." (Acteur Tom Hanks over zijn vrouw Rita op CNN)

"Ik zou nooit de man geweest zijn die ik nu ben zonder de vrouw die 20 jaar geleden toestemde om met mij te trouwen. Laat het me hier in het openbaar zeggen: "Michelle, ik heb nooit meer van je gehouden. Ik ben nooit trotser geweest te zien hoe Amerika verliefd werd op jou, de first lady van dit land."" (President Barack Obama over echtgenote Michelle tijdens zijn “Presidential Acceptance Speech”)

"Toen ik Deb ontmoette, ik kan het niet beschrijven. Het was onmiddellijk duidelijk. Ik was voor 100 procent zeker. Ik heb nooit zoiets vol vertrouwen en zelfzekerheid geweten dan dat zij degene was met wie ik mijn leven wilde delen. Wat er ook gebeurt, ik weet dat wij er ons zullen door worstelen. Echt waar, zij is het beste wat me ooit overkomen is." (Acteur Hugh Jackman over zijn echtgenote Deborra-Lee in het tv-programma "Katie").

"Er zit iets van een zwervershond in mij. Ik had niet in de rij gestaan om te trouwen, mocht ik niet iemand zo buitengewoon als Ali ontmoet hebben. Ik heb me altijd meer mezelf gevonden bij haar dan bij wie dan ook." (Zanger Bono over zijn vrouw Ali in "U2 by U2")

"Ik heb 2 emoties aangaande mijn vrouw. De eerste is dat ze met de seconde mooier wordt. En nog belangrijker, ik kijk naar haar en zeg tegen mezelf: "Verdorie, jij bent een slimmerd, jongen, heb jij daar de juiste keuze gemaakt!"" (Acteur Michael J.Fox over zijn echtgenote Tracy in “The Oprah Magazine”)

lees ook