Amerikaanse verlinkt zichzelf door Nederlands te praten

Een Amerikaanse die de verzekering wilde oplichten, is betrapt doordat ze Nederlands sprak. De vrouw had een jaar geleden beweerd dat ze was uitgegleden op een natte plek op de vloer van een Target-winkel in Florida. Daarbij zou ze haar nek, rug, benen en schenen bezeerd hebben. Dat was althans wat ze vertelde tegen een winkelbediende.

Toen de vrouw vervolgens haar moeder belde, vertelde de vrouw dat ze zich gewoon was gaan zitten en niet was uitgegleden. Aan de telefoon praatte ze honderduit in het Nederlands, in de veronderstelling dat niemand van het winkelpersoneel dat toch zou begrijpen. Maar toevallig bleek toch iemand een mondje Nederlands te spreken. Dus alle geloof in haar was verdwenen, zeker toen bleek dat er geen natte plek te bespeuren was.

In de cel

Na controle van de bewakingsbeelden in de winkel viel de vrouw later helemaal door de mand. Daarop was duidelijk te zien dat de 38-jarige vrouw helemaal niet was uitgegleden, gewoon op de grond was gaan zitten om daarna te doen alsof ze was gevallen.

Gisteren, een jaar na de feiten, werd de vrouw opgepakt op verdenking van een veelheid aan misdrijven. Als werkloze zou ze niet al haar inkomsten hebben aangegeven en zou ze gesjoemeld hebben met voedselbonnen.

Ze vloog in de cel, maar werd intussen vrijgelaten na betaling van 6000 dollar borgtocht. Het is niet bekend of de vrouw afkomstig is uit een land waar Nederlands wordt gesproken.

lees ook