Burgerinitiatief neemt overheidsbeleid op korrel

In Antwerpen zijn enkele honderden mensen bijeengekomen op een meeting van de beweging "Hart boven Hard", een burgerinitiatief van burgers en organisaties die zich verzetten tegen de besparingen van de Vlaamse en de federale regering.

De beweging vindt dat de overheid alleen maar een economische kijk op de samenleving heeft. Daarom kwam deze debatnamiddag, onder de naam "Hartslag".

Op de bijeenkomst in Antwerpen konden de deelnemers in debat gaan over alternatieven voor "de geplande besparingspolitiek". Onder meer PVDA-voorzitter Peter Mertens, SP.A-voorzitter Bruno Tobback en Groen-voorzitter Wouter Vanbesien luisterden aandachtig.

"Indien men de samenleving afbreekt, indien men de samenleving verder dualiseert, dan is weerstand een morele plicht", was er te horen. "Laat ons toch maar vooral met ons allen de politiek en de samenleving wakkerschudden, want het is hoog tijd", zei een andere deelneemster aan het debat.