Politie belet man om de vermeende verkrachter van zijn vrouw te vermoorden

Dit gebeurde donderdagavond te Hastière, aldus de procureur-substituut van Dinant.

Omdat de echtgenote van de man de politie had verwittigd, kon hij tijdig onderschept worden. Hij was in het bezit van een mes en een zelfgemaakte speer.

De man zelf had donderdag om 16u de politie gecontacteerd om te vragen hoe ver het stond met het onderzoek. Ontevreden met het antwoord, vertelde hij de politie dat hij de intentie had om de vermoedelijke dader te vermoorden. Daarop is de politie van de zone Haute Meuse naar hem thuis gereden om hem te kalmeren.

Blijkbaar is dat niet gelukt, want later op de avond telefoneerde de echtgenote van de man dat hij naar de vermoedelijke dader op weg was. De politie kon hem dus tijdig beletten zijn plan uit te voeren. De man heeft intussen zijn spijt betuigd.