Portugees wint 190 miljoen euro bij Euromillions, meer dan 2 miljoen euro voor Belg

De superpot van 190 miljoen euro van Euromillions, die opgebouwd werd sinds de trekking van 3 oktober, is gisteravond binnengehaald door een Portugees. Dat meldt de Nationale Loterij. Een Belg haalt iets meer dan 2 miljoen euro binnen.

In rang 2 zijn er in totaal 9 winnaars, onder wie ook de Belg, die 19 miljoen euro, of 2,2 miljoen per speler, onder elkaar verdelen.

Het bedrag dat de Portugees gisteravond gewonnen heeft, komt overeen met de winst van een Brit in augustus vorig jaar. De Belgische spelers zetten samen 11,5 miljoen euro in, op een totale inzet van 151 miljoen euro. In de trekking van volgende week dinsdag zit 15 miljoen euro.

Over de identiteit of woonplaats van de nieuwe winnaar is nog niets bekend.