Uitloper orkaan Gonzalo zet Athene onder water

De regio van de Griekse hoofdstad Athene is afgelopen nacht getroffen door noodweer. Door stormwind en hevige regenval liepen straten en huizen onder water. De brandweer kreeg zo'n 600 noodoproepen. Er vielen evenwel geen slachtoffers.

Het waren uitlopers van de orkaan Gonzalo - dezelfde uitlopers die eerder deze week hier een eerste herfststorm deden waaien - die Griekenland afgelopen nacht troffen.

Sommige straten van de Griekse hoofdstad werden kolkende rivieren. Bomen raakten ontworteld, auto's werden meegesleurd en huizen liepen onder water. "Ik werd meegesleurd door het water, maar ik slaagde er in een boom vast te grijpen en zo kon ik mij redden", zegt een restaurantuitbater. Zijn kokkin moest dan weer op de koelkast kruipen om het droog te houden.

De Griekse premier Antonis Samaras heeft beloofd dat de slachtoffers zo snel mogelijk zullen worden vergoed. Samaras zei ook dat er werken zullen worden uitgevoerd om het overstromingsgevaar in de regio in te perken. Het is namelijk niet de eerste keer dat de streek wordt getroffen door noodweer.

Ook vandaag zal het nog hard regenen in Griekenland, daarna trekt het slechte weer verder naar Turkije.