Voka lanceert steunbrief voor "snelle realisatie Oosterweel"

Het netwerk van Vlaamse ondernemingen Voka heeft een website gelanceerd in een poging om meer vaart te krijgen in het Antwerpse Oosterweeldossier. De steunbrief is gericht aan de Vlaamse regering en was vanmorgen al 3.825 keer ondertekend.

"Iedereen die de files beu is en vindt er vaart moet worden gemaakt, kan zijn stem nu laten horen en een steunbrief ondertekenen op www.oosterweel.nu.Het initiatief van deze campagne is nu buiten Antwerpen gestart", luidt het vandaag in een persmededeling. Immers, Oosterweel is niet enkel een Antwerps probleem, maar een dat Antwerpen ver overstijgt, redeneert Voka.

"We hypothekeren hiermee de economische welvaart van heel Vlaanderen", poneert gedelegeerd bestuurder Jo Libeer. De files in en om Antwerpen zouden ons 2 miljoen euro per werkdag kosten.

De brief is gericht aan de Vlaamse regering. In de brief wordt opgeroepen tot een snelle realisatie van de Oosterweelverbinding, die de mobiliteitsknoop in Antwerpen en ruime omgeving definitief zou moeten ontwarren.

 

Meest gelezen