Aaron Paul neemt het op voor gebannen "Breaking bad"-actiefiguurtjes

Acteur Aaron Paul verdedigt op Twitter de actiefiguurtjes van de reeks "Breaking bad". De speelgoedgigant Toys"R"Us haalde onlangs de poppen uit de winkelrekken na een klacht van een vrouw uit Florida die ze ongepast vond. Paul, Jesse Pinkman in de reeks, verwijt de winkelketen een hypocriete houding.
Aaron Paul speelt Jesse Pinkman in de reeks.

De boze moeder Susan Schrivjer was een online petitie gestart tegen de poppetjes. Die vormen volgens haar een gevaar voor de familiewaarden. "De gewelddadige inhoud en verheerlijking van de drugshandel in de reeks maken deze collectie ongepast om te verkopen naast Barbiepoppen en Disneyfiguren", zei Schrivjer.

De petitie werd getekend door meer dan 9.000 mensen. Enkele dagen later liet Toys"R"Us weten dat het zou stoppen met de verkoop van de "Breaking bad"-actiefiguren. De winkelketen benadrukte ook dat het sowieso ging om een beperkte hoeveelheid en dat de poppen in het winkelgedeelte voor volwassen verkocht werden. Ook online zijn ze niet meer te bestellen.

De poppen zijn gemaakt in een reeks van vier. Het Walter White-figuurtje komt met een apart zakje imitatie-methamfetamine en een tasje met cash geld (zie kleine foto).

Petitie vraagt terugkeer poppetjes

Aaron Paul vindt de beslissing van de speelgoedketen hypocriet. Zo wijst hij erop dat gewelddadige videospelletjes nog steeds verkocht mogen worden. "Toys"R"Us blijft wel Barbiepoppen verkopen. Ik vraag me af het schadelijkst is", vraagt hij zich ook af op Twitter. Zijn collega Bryan Cranston (Walter White) liet eerder zijn afkeuring al blijken in een tweet.

Paul deelde ook de link naar een online petitie om Toys"R"Us te overtuigen om de poppetjes opnieuw toe te laten in de winkel. Die petitie heeft intussen bijna 60.000 handtekeningen.