Brugklap teruggeplaatst op oostelijke Noordkasteelbrug in Antwerpen

In de Antwerpse haven is zaterdag de brugklap van de oostelijke Noordkasteelbrug teruggeplaatst. Het onderdeel werd de voorbije maanden grondig gerenoveerd. Om het terug op zijn plaats te hijsen, kwam de drijvende hijsbok Brabo in actie.

"Alles is vlot verlopen. De hele operatie was rond 17 uur afgerond, veel vroeger dan gepland", zegt Annik Dirkx, woordvoerster van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen.

Voor het terugplaatsen van de brugklap, een bijzonder manoeuvre dat veel precisie vergt, werd het land- en scheepvaartverkeer langs beide Noordkasteelbruggen tijdelijk omgeleid.

De werken aan de Noordkasteelbrug zijn op 17 maart gestart en omvatten het versterken van een aantal vakwerkstaven van de balansconstructie, het vernieuwen van het stalen wegdek, het reviseren van een aantal mechanische onderdelen en het volledig stralen en schilderen van de oostelijke beweegbare brug. De werken duren nog tot 17 december.