Leden metaalvakbond voeren actie op MR-diner in Komen

Een tiental leden van de christelijke metaalvakbond CSC Metea heeft gisteravond actie gevoerd in de marge van een etentje van de liberale partij MR in het Koninklijk Atheneum in Komen. De vakbondsdelegatie deelde pamfletten uit waarin kritiek wordt geuit op de maatregelen van de regering Michel I.

"Het is een eerste symbolische actie. We gaan de komende weken crescendo met andere hardere acties, onder meer gericht naar de werkgeversorganisaties", aldus Eric Lheureux, permanent afgevaardigde van CSC Metea Henegouwen.

De delegatie wil de "antisociale maatregelen" van de federale regering aanklagen. "Er zitten te veel onverteerbare maatregelen in de regeringsverklaring. De regering gaat straks ook de tijdelijke werkloosheid in de bedrijven inkorten. Als deze maatregel wordt goedgekeurd, zullen er nog meer ontslagen volgen. De tijdelijke werkloosheid laat vandaag aan veel bedrijven toe om eruit te komen," aldus de vakbondsman.

Hij laakte het gebrek aan beloofd sociaal overleg van de federale regering. "Aan de aanwezige MR-verkozenen om onze ongerustheden op hoger niveau te vertolken. Wij zeggen: het is te veel, zij zeggen het tegendeel."