Paul Greengrass maakt drama over Berlijnse Muur

De Britse filmmaker Paul Greengrass gaat "The tunnels" regisseren. De film zal het waargebeurde verhaal vertellen van een groep West-Berlijners die hun geliefden uit Oost-Berlijn proberen te smokkelen met de hulp van een Amerikaanse nieuwszender.

"The Tunnels" zal gebaseerd zijn op een boek van de Amerikaanse schrijver Greg Mitchell. Het boek is nog niet verschenen maar de filmproducent Filmnation heeft nu al de rechten gekocht en Paul Greengrass op het project gezet.

Greengrass regisseerde eerder onder meer "Captain Phillips", "United 93" en "The Bourne ultimatum". Het project is nog in de beginfase. Wanneer de film opgenomen zal worden, is nog niet bekend.

Vorige maand lekte het nieuws uit dat Greengrass gesprekken zou voeren met Universal over een nieuwe film in de saga rond Jason Bourne. Matt Damon, die niet meer te zien was in de laatste Bourne-film, zou daarin opnieuw de rol spelen van het hoofdpersonage.