Ruim 800 doden in 40 dagen strijd rond Kobani

De strijd om de Syrische stad Kobani heeft na veertig dagen al 800 levens geëist. Dat blijkt uit de cijfers van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Koerdische milities proberen te verhinderen dat de stad in handen komt van de strijders van terreurgroep IS. De slachtoffers van de luchtaanvallen door de internationale coalitie, zijn niet bij de cijfers geteld.

Sinds 16 september zijn er 481 IS-strijders omgekomen en aan de Koerdische zijde, meer bepaald bij de groepering YPG die de stad verdedigt, zijn er tot nu toe 302 doden. Bij de Assayech, de Koerdische veiligheidskrachten, kwamen er ook nog 10 Koerden om. 

Ook 21 Koerdische burgers kwamen om in de Syrische stad, ook al zijn de meeste burgers de stad ontvlucht richting Turkije.

De slachtoffers van de luchtaanvallen van de internationale coalitie geleid door de Verenigde Staten, werden (nog) niet bij de cijfers geteld.