Twitter neemt Twitpic over, foto's blijven online

Twitter neemt de fotodienst Twitpic over. De app verdwijnt nog steeds, zoals eerder was aangekondigd, maar door de overname blijft de data van de gebruikers wel online.
THE ASSOCIATED PRESS2013

Twitpic kondigde in september aan dat het op 25 oktober de stekker eruit zou trekken. Het bedrijf was in een aanslepend conflict verwikkeld met Twitter. De sociaalnetwerksite vond dat de naam van de fotodienst te veel op haar eigen naam leek.

Twitter dreigde ermee om Twitpic geen toegang meer te geven tot het netwerk, wat de dienst onbruikbaar zou gemaakt hebben. Omdat Twitpic naar eigen zeggen niet de middelen had om naar de rechtbank te trekken, besloot het bedrijfje de handdoek in de ring te gooien.

Door de overname blijven de foto's van de Twitpic-gebruikers online staan, zo belooft Twitter. Gebuikers kunnen nog steeds inloggen en hun foto's downloaden of wissen. Nieuwe foto's toevoegen of nieuwe accounts aanmaken, gaat niet meer. De app is ook verdwenen uit het online-aanbod van Google en Apple.

Of Twitter nog andere plannen heeft met Twitpic is onduidelijk. De fotodienst was erg populair in de beginjaren van Twitter, omdat ze toeliet om snel en eenvoudig foto's toe te tweeten. Nadat Twitter een eigen fotodienst had toegevoegd, werd het gebruik van externe apps overbodig en nam hun populariteit snel af.