Vrouw vliegt met 55.500 euro in maag van Brussel naar Dominicaanse Republiek

Een vrouw die in Zaventem het vliegtuig had genomen, is in de Dominicaanse Republiek opgepakt met voor ruim 55.000 euro bankbiljetten in haar maag. Zowat hetzelfde bedrag had ze ook nog eens in haar bagage. Het geld in haar maag euro zat in 16 capsules.
Archiefbeeld

Het gaat om een 40-jarige Spaanse vrouw die tot Dominicaanse is genaturaliseerd. Meer details over haar zijn niet bekend gemaakt.

De Nationale Drugsbestrijdingsdienst van de Dominicaanse Republiek (DNCD) pakte de vrouw op toen ze aankwam op de luchthaven van Punta Cana.

"De capsules met geld werden ontdekt via een radiografie. In een medisch centrum werden ze afgedreven", aldus de DNCD in een persbericht. Naar eigen zeggen was de dienst al voor de aankomst van de vrouw op de hoogte gebracht.