Orde van Geneesheren wil omstreden CVS-dokter schrappen

De Orde van Geneesheren wil de zogenoemde CVS-dokter definitief laten schrappen als arts. Dat schrijven onder meer De Standaard en Het Nieuwsblad. De man heeft hormonen en immuunstoffen gebruikt bij de behandeling van het chronische­vermoeidheidssyndroom. Die methode vechten het Riziv en de Orde van Geneesheren al jaren aan.
Image 01084912 MediaforMedical Copyright / UNIVERSAL IMAGES GROUP / REPORTERS

Afgelopen week heeft de Oost-Vlaamse afdeling van de Orde van Geneesheren de man ervan op de hoogte gebracht hem definitief uit zijn ambt te willen schrappen. "CVS is een nepdiagnose, die klachten van vermoeidheid en spierpijnen als een puur psychische aandoening categoriseert", beweert de dokter in kwestie. "Gedragstherapie helpt bij deze mensen niet, mijn behandeling wel."

De arts behandelt in zijn praktijk in Antwerpen en Sint-Gillis-Waas ongeveer 3.000 patiënten. "Na twee aanvragen tot schorsing volgt nu dus een schrapping, de zwaarste straf die de Orde kan opleggen. Ik ga uiteraard opnieuw in beroep en blijf dus gewoon aan het werk", zegt de man.

Meest gelezen