Elizabeth Norment ("House of cards") is overleden

De Amerikaanse actrice Elizabeth Norment is overleden. Dat meldt The Hollywood Reporter op gezag van haar zus Kate. Norment is bekend van haar rol als Nancy Kaufberger in de serie "House of cards" op Netflix. Ze werd 61.

Norment werd geboren in Washington D.C. als dochter van een medewerker van de CIA. In 1979 studeerde ze af aan de Yale School of Drama.

Ze speelde rollen in films als "The woman in red", "Runaway" en "Romy and Michele's high school reunion". Daarnaast was ze te zien in series als "Law & order", "St. Elsewhere", "Party of five", "ER", "Mad about you" en "Blue bloods".

Tot voor kort speelde ze aan de zijde van Kevin Spacey in de serie "House of cards" op Netflix. Daarin vertolkte ze de rol van Nancy Kaufberger, een medewerker van Frank Underwood (het personage van Spacey).

Norment overleed al op 13 oktober in het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York, zo meldt haar zus Kate aan The Hollywood Reporter.