Algemeen hoofdredacteur Metro stopt ermee

Arnaud Dujardin is niet langer algemeen hoofdredacteur van Metro. Dat heeft hij zelf aangekondigd in een persmededeling. Dujardin stond negen jaar aan het hoofd van de gratis kranten. Hij laat weten "fier te zijn over het geleverde werk". De reden voor zijn vertrek is niet bekend.

Arnaud Dujardin werkte ongeveer 15 jaar bij Metro. Gedurende 6 jaar was hij Franstalig nieuwsmanager. De laatste 9 jaar stond hij aan het hoofd van zowel de Nederlandstalige als de Franstalige editie van de gratis krant.

"Ik verlaat deze krant met een fier gevoel over het werk dat is geleverd. Met de hulp van een fantastisch team is Metro in de loop de jaren uitgegroeid tot een gratis kwaliteitsmedium dat zijn plaats in het Belgische medialandschap veroverd heeft. We zijn de meest gelezen krant in Brussel en de op twee na grootste op nationaal niveau. Elke dag bereiken we 810.000 lezers."

Over de reden voor zijn vertrek en over zijn toekomstplannen blijft Dujardin op de vlakte. "Vanaf morgen is er geen hoofdredacteur meer bij Metro", klinkt het in de verklaring. "Ik zoek andere oorden op."

Monique Raaffels, die momenteel algemeen directeur is bij Metro "krijgt de touwtjes van beide edities in handen", schrijft Dujardin nog. Ook de Nederlandstalige chef (Hans Cardyn) en de Franstalige hoofdredacteur (Jérôme Rombaux) blijven hun functie uitoefenen.

Meest gelezen