"Neroke" is dood

Een van de bekendste personages uit "FC De Kampioenen" is overleden. Lily, zoals "Neroke" echt heette, speelde van 2004 tot 2010 aan de zijde van Loes Van den Heuvel (Carmen). Daarna ging de yorkshire met pensioen.

In Het Nieuwsblad treuren de baasjes van Lily om de dood van hun hond. "De laatste twee nachten van haar leven ben ik bij haar gebleven", getuigt Alfons D'Hollander. De yorkshire kampte met nierproblemen, maar na een behandeling met een baxter leken die problemen van de baan. Uiteindelijk ging haar toestand plots achteruit. 

"Ze kon zo goed stilzitten"

Stilzitten en luisteren, dat waren de belangrijkste eigenschappen waar Lily aan moest voldoen. Baasjes Alfons D'Hollander en Hilda Tourné waren op elke opnamedag aanwezig. Vandaag kijken ze nog altijd naar de herhalingen van de comedyreeks, om de prestaties van hun hond te bekijken.

"We houden al yorkshirehondjes sinds 1975", zegt het koppel in Het Nieuwsblad. "We zitten nu al aan onze vijfde generatie." Lily is begraven in de tuin, bij haar moeder, grootmoeder en overgrootmoeder. Ze werd 15,5 jaar oud.

Sinds het ontstaan van "FC De Kampioenen" was Lily de derde yorkshire die Nero vertolkte. Moestiek (1992-2001) en Sloeber (2001-2004) waren haar voorgangers.

Meest gelezen