Defensieminister Vandeput bezoekt F-16-missie in Jordanië

Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft een onaangekondigd bezoek gebracht aan de Belgische F-16-militairen die vanuit Jordanië deelnemen aan de internationale operatie tegen IS. Tijdens het bezoek had de minister lof voor het werk van de 110 militairen die betrokken zijn bij de inzet van de zes F-16's.

Vandeput dankte de betrokken militairen voor hun inzet voor de internationale missie tegen IS onder leiding van de Verenigde Staten.

Over de missies die de Belgische F-16's in Irak uitvoeren, raken weinig details bekend. Wel is bekend dat de zes toestellen sinds begin oktober minstens vijf bombardementen hebben uitgevoerd op jihadistische gronddoelwitten. Volgens Defensie hebben de Belgische toestellen 12 procent van de interventies van de internationale coalitie uitgevoerd, enkel in Irak.

Meest gelezen