Personeel voetbalbond legt het werk neer

Het personeel van de Belgische Voetbalbond is spontaan in staking gegaan tegen ontslagen, zegt Francis Stevens van de bediendebond BBTK.

Het personeel op de hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vanmiddag spontaan het werk neergelegd. "We eisen een onmiddellijk gesprek met de directie", zegt Francis Stevens, secretaris van de socialistische bediendebond BBTK. De personeelsleden hebben zich in de inkomhal verzameld en weigeren nog te werken.

De reden voor de uitbarsting van het ongenoegen is de recente beslissing van de KBVB om 22 personeelsleden te ontslaan. "En dit gebeurt zonder sociaal overleg. We worden voor voldongen feiten gesteld", zegt Stevens.

"Gisteren hebben nog tien mensen die hier al 38 jaar werken te horen gekregen dat ze op staande voet zijn ontslagen. Blijkbaar moet het personeel nu het gelag betalen van de zaken die eerder dit jaar aan het licht kwamen, toen bekend werd dat de KBVB hotelkamers had geboekt tijdens het WK Voetbal in Brazilië die niet gebruikt werden."

"De problemen doen zich trouwens niet alleen op de hoofdzetel in Brussel voor", zegt Bert Engelaar, secretaris van de algemene centrale van het ABVV. "Ook op de provinciale zetels verliezen mensen hun werk van het ene op het andere moment. Maandag willen we ook het Uitvoerend Comité zien om de onmenselijke manier te bespreken waarop bij de Belgische Voetbalbond de ontslagen worden doorgevoerd."

Meest gelezen