Vuur in opslagplaats Anderlecht nog steeds niet gedoofd

De brand die rond 9 uur uitbrak in een magazijn van de zaak Globe Marine, in de Bollinckxstraat te Anderlecht, op de grens met de Vlaams-Brabantse gemeente Drogenbos, is nog steeds niet gedoofd. Verschillende vuurhaarden zijn nog actief, maar de brand is sinds 11 uur onder controle.

Het kan nog enkele uren duren voordat het vuur helemaal gedoofd is. Er vielen geen gewonden. Dat zegt Pierre Meys, de woordvoerder van de brandweer van Brussel.

In het gebouw zouden gasflessen en flessen met perslucht aanwezig zijn, en ook materiaal gemaakt van het synthetische neopreen, dat gebruikt wordt voor zwempakken. Er kwamen veertig tot vijftig brandweerlui ter plaatse en er werd versterking van de brandweer van Halle gevraagd om het vuur onder controle te krijgen.De materiële schade is groot, er is 3.000 vierkante meter magazijn vernield.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het parket van Halle-Vilvoorde meldt dat het, in samenspraak met de politie en de brandweer, ten vroegste vanaf maandag zal kunnen bekijken of er aanwijzingen van kwaad opzet zijn en of de aanstelling van een deskundige opportuun is.

Meest gelezen