18-jarige Loïc Nottet voor ons land naar Songfestival

De achttienjarige Loïc Nottet zal ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival van volgend jaar in Wenen. Nottet eindigde tweede in de laatste editie van "The Voice Belgique". Het lied dat hij zal zingen, is nog niet gekozen.

Volgend jaar is het de beurt aan de Franstalige openbare omroep RTBF om een kandidaat naar het Eurovisiesongfestival te sturen.

Met Loïc Nottet wordt al voor de derde keer op rij gekozen voor een deelnemer aan de talentenjacht "The Voice Belgique" op RTBF. Ook Roberto Bellarosa, de RTBF-kandidaat van twee jaar geleden, en Axel Hirsoux, die vorig jaar gestuurd werd door de VRT, hadden ervaring opgedaan in die wedstrijd.

Opvallend is trouwens dat Loïc Nottet uit dezelfde gemeente komt als Axel Hirsoux: Courcelles in de provincie Henegouwen.

Het lied dat Nottet zal vertolken, is nog niet gekozen. Hoe die selectie zal verlopen, zal de RTBF later deze maand bekendmaken.

Het Eurovisiesongfestival is volgend jaar aan zijn zestigste editie toe. Het vindt van 19 tot 23 mei plaats in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.