"Mooi voor film die heel Vlaanderen al heeft gezien"

"The loft" heeft sinds zijn première ruim twee weken geleden al meer dan 80.000 mensen naar de bioscoop gelokt. De Amerikaanse remake van de succesvolle thriller van Erik Van Looy en Bart De Pauw komt op 23 januari ook uit in de Amerikaanse zalen, nadat de release verschillende keren was uitgesteld.

"De weg naar de 100.000 toeschouwers is een zeer mooie prestatie voor een film die heel Vlaanderen al eens eerder heeft gezien", klinkt het in een persbericht van productiehuis Woestijnvis. "Heel wat bioscoopgangers zijn ook gewoon trots op het feit dat een verhaal dat op een Vlaamse zolderkamer is ontstaan, binnenkort ook in de Amerikaanse zalen is te zien."

Regisseur Erik Van Looy reageert tevreden: "Als je een Engelstalige remake draait van je eigen film, doe je dat met het oog op een brede internationale carrière. Maar het is bijzonder fijn om te merken dat de film ook in eigen land weer zijn weg naar het grote publiek vindt", zegt hij.

Stilaan wordt het ook uitkijken naar wat "The loft" in de VS zal doen. Distributeur Open Road Films verdeelt de film er vanaf 23 januari 2015 op meer dan 2000 schermen.