"Poetin mag zijn tepels tonen en ik niet?"

Van de Amerikaanse stand-upcomédienne Chelsea Handler is geweten dat ze geen blad voor de mond neemt en de uitdaging om de goegemeente te verbazen graag aangaat. Ze wendde zich enkele dagen geleden tot Instagram om een van Vladimir Poetins bekendste foto’s te ridiculiseren: met ontbloot bovenlijf, zittend op een paard, imiteerde ze de Russische president onder de noemer: "Alles wat een man kan doen, een vrouw heeft het recht dat beter te doen." Maar Instagram verwijderde de foto onmiddellijk, tot afgrijzen van Handler.

Volgens nieuwswebsite New York Daily News probeerde ze nog meermaals de foto te her-publiceren op Instagram (onder meer met de tekst: "Als Instagram dit opnieuw verwijdert, dan heeft Poetin meer vrijheid van meningsuiting dan ik."), maar al even snel werd de foto er weer afgehaald door de socialenetwerksite. Met de mededeling: "We removed your post because it doesn’t follow our Community Guidelines."

Maar zo makkelijk liet Handler zich niet afschepen en publiceerde deze mededeling op haar Instagram-account: "Als een man een foto van zijn tepels toont, dan is dat in orde, maar niet als een vrouw dit doet? Leven wij misschien in 1825?"

Ze publiceerde vervolgens de foto op Twitter en gaf daar een bijkomende sneer aan Instagram: "Dit verwijderen is seksistisch. Ik heb alle recht te tonen dat mijn lichaam er beter uitziet dan dat van Poetin."

lees ook