"Vlaamse horeca is niet kindvriendelijk genoeg"

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) wil dat de Vlaamse horeca kindvriendelijker wordt. "Heeft u al ooit een kinderspeelhoekje in een Vlaamse horecazaak gezien?", aldus de retorische vraag van de minister. Weyts zei dat in het kader van de World Travel Market (WTM), de grootste toeristische beurs ter wereld.

"Op het vlak van kindvriendelijkheid is er nog veel werk aan de winkel in de horeca", meent Weyts. "Temeer omdat we de trend zien toenemen van grootouders die met de kleinkinderen uitstappen maken."

De minister wil ook investeren in toerisme. "Ondanks de budgettaire krapte wil ik "gefocust" investeren", zei hij op een receptie van Toerisme Vlaanderen voor de Vlaamse exposanten op de WTM-beurs.

"Ik wil inzetten op onze troeven", aldus Weyts, "en dat zijn onder andere de WOI-herdenkingen, die ook na 2018 toeristen moeten blijven lokken, maar ook de successen van de flandriens in het wielrennen en vooral onze Vlaamse keuken. Nergens ter wereld kun je zo goed eten en drinken als in Vlaanderen, en dat niet alleen in de sterrenzaken, maar ook in gewone brasseries. Alleen vind je Vlaanderen nooit terug in de top-tien van de beste keukens ter wereld."

Om het culinaire niveau te verbreden wil Weyts ook dat topkoks voortaan jonge chefs gaan coachen.