Belg bij halvefinalisten van Internationale Wedstrijd Adolphe Sax

De 26-jarige Pieter Pellens uit Neerpelt is een van de 18 halvefinalisten van de Internationale Wedstrijd Adolphe Sax, een muziekwedstrijd voor saxofonisten uit alle hoeken van de wereld die jonger zijn dan 31 jaar. De wedstrijd vindt plaats in Dinant.
© Image Source, all rights reserved.

De halvefinalisten werden vorige week gekozen uit 83 mannen en 26 vrouwen. Naast Pellens zijn vijf Fransen, drie Japanners, twee Russen, twee Spanjaarden, een Brit, een Italiaan, een Australiër, een Sloveen en een Duitse - de enige vrouw - geselecteerd.

De halve finales vinden vandaag en morgen plaats. Morgenavond om 21 uur worden de zes finalisten bekendgemaakt.

De finale vindt plaats op vrijdag en zaterdag in het Collégiale van Dinant, onder begeleiding van het Kamerokest van Brugge.