Conchita Wurst gooit de remmen los in de Crazy Horse

Conchita Wurst treedt binnenkort een week lang op in het beroemde cabaret Crazy Horse in Parijs. De winnaar van het jongste Eurovisiesongfestival zal samen met een resem (topless) danseressen een burleske show opvoeren.

De Crazy Horse is een cabaret opgericht in 1951 dat adres houdt langs de chique Avenue George V in Parijs. Eerder tekenden sterren als Dita Von Teese en Pamela Anderson op het podium present, binnenkort is het de beurt aan Conchita Wurst.

"Eerst dacht ik dat ik niet goed genoeg was", zegt ze. "Ik vond mezelf niet sexy genoeg. Ik ben gewoon een zanger. Maar nu voel ik me goed bij de gedachte. Het klikt."

Wurst zal van 9 tot en met 15 november samen met een resem (topless) danseressen optreden. Ze brengt onder meer haar hit "Rise like a phoenix", maar ook een cover van het nummer "River deep, mountain high" van Ike en Tina Turner. Daarbij draagt ze een zilverkleurige mini-jurk van de hand van Jean-Paul Gaultier.

Begin oktober was Wurst nog de gast in het Europees Parlement in Brussel op uitnodiging van een aantal progressieve parlementsleden. Binnenkort zingt ze voor VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.