Dornan: "Ik ga niet "full frontal" in "Fifty shades of Grey""

Wie had gehoopt dat de film "Fifty shades of Grey" even grafisch en expliciet als het boek van E.L. James wordt, is eraan voor de moeite. Dat suggereert hoofdrolspeler Jamie Dornan in een interview met The Observer. In één beweging noemt hij zichzelf een feminist.
Image supplied by Capital Pictures

"De film moet zoveel mogelijk mensen aanspreken zonder dat ze gaan walgen", zegt Dornan in het interview. "Het mag niet gratuit, lelijk of grafisch zijn. Daarom waren contracten in het spel die bepaalden dat de kijkers niks te zien zouden krijgen van mijn, euhm, fluit. Ik ga niet "full frontal"."

In tegenstelling tot het boek dat barst van de expliciete scènes, zal de film volgens Dornan vooral op de verbeelding van de toeschouwer een beroep doen. "Regisseur Sam Taylor-Johnson is een erg slimme vrouw. De kans is groot dat de film suggestieve elementen telt. Ik heb 'm op dit moment nog niet gezien, dus is het moeilijk iets te zeggen." Tegelijk laat hij de deur op een kier: "Ik weet natuurlijk wat we hebben opgenomen. Het is niet alsof we een film zonder enige actie hebben gedraaid."

Verder in het interview komt Dornan uit de kast als een feminist. Hij ontkent dat de film seksueel geweld tegen vrouwen verheerlijkt. "Dat is moeilijk vol te houden aangezien alles in het verhaal met wederzijdse toestemming gebeurt. Het halve boek draait rond het opstellen van contracten, rond toestemming en overeenstemming. Er is geen sprake van verkrachting of opgedrongen seksuele situaties."

De film "Fifty shades of Grey" komt bij ons op 11 februari 2015 in de zalen.