Politie waarschuwt voor verkeershinder bij nationale betoging

De nationale betoging die donderdag door Brussel trekt, zal meer dan waarschijnlijk verkeershinder veroorzaken. Dat meldt de Brusselse lokale politie, die iedereen dan ook vraagt om de nodige voorzorgen te nemen. De politie raadt af om met de wagen naar Brussel te komen. Langs het volledige parcours geldt een parkeerverbod.

De betogers verzamelen donderdag vanaf 10.00 uur in de omgeving van het Noordstation. De betoging zelf zal vanaf 12 uur vertrekken. De Leopold II- en de Rogiertunnel zullen in beide richtingen afgesloten worden vanaf 10.30 uur, net als de Groendreef.

De tocht gaat via de Simon Bolivarlaan en de Willebroekkaai naar de Brusselse Kleine Ring tussen het IJzerplein en de Jacqmainpoort, om vervolgens via de Emile Jacqmainlaan, het de Brouckèreplein, de Anspachlaan en de Maurice Lemonnierlaan naar de esplanade voor het Zuidstation te trekken.

Op het gehele parcours geldt een parkeerverbod. Ook de middenberm van de Brusselse Kleine Ring tussen de spoorwegbrug en de Ninoofse poort, meer bepaald de Zuidlaan, Poincaré en Slachthuislaan, wordt volledig parkeervrij. Bestuurders die dat verbod aan hun laars lappen, zullen worden weggetakeld. Het einde van de betoging wordt voorzien omstreeks 16 uur.