Postbodes verdeelcentrum bpost Halle spontaan in staking

Bij het verdeelcentrum van bpost in Halle heeft de grote meerderheid van de zowat 50 postbodes spontaan het werk neergelegd uit protest tegen de slechte organisatie en personeelstekort. Met uitzondering van de kranten die her en der bedeeld werden, is er geen post verdeeld in Halle, Gooik en Lennik. Tijdens een overleg met de vakbonden heeft de directie inmiddels beterschap beloofd. Het is nog onduidelijk of er morgen opnieuw gewerkt wordt.

"Sinds Gooik en Lennik een jaar geleden toegevoegd werden aan het verdeelcentrum Halle loopt de organisatie mank. Zo zijn er een aantal rondes voor de betrokken postbodes veel te zwaar. Het gevolg is een toename van fysische problemen door overbelasting en een groot ziekteverzuim. De postbodes kunnen hun vakantiedagen niet meer opnemen en wie zaterdag werkt, kan in de praktijk zijn vrije dag in de week niet meer opnemen en moet wekelijks 6 dagen werken", aldus vakbondssecretaris Alfons Timmermans (ACOD).

Tijdens het sociaal overleg beloofde de directie te onderzoeken welke maatregelen er kunnen genomen worden om de zware uitreikingsrondes te ontlasten. "Daarnaast werden 10 nieuwe aanwervingen in het vooruitzicht gesteld. We zijn daar uiteraard blij mee maar weten uit ervaring dat de uitval van pas aangeworven postbodes zeer groot is. We zullen het resultaat van het overleg echter op een positieve manier aan het personeel meedelen. Omdat het een spontane staking was zullen zij zelf moeten beslissen of ze op basis van de aangekondigde maatregelen morgen het werk hervatten", aldus Timmermans.