Sinterklaas: "Ik kom op 15 november per boot in Antwerpen aan"

Sinterklaas zet op zaterdag 15 november voet aan wal in Antwerpen. Dat heeft de goedheilige man per telegram vanuit Spanje laten weten. Eén en Ketnet zenden de aankomst van de Sint en zijn gevolg rechtstreeks uit.
© VRT - Geert Van Hoeymissen

Hoewel Sinterklaas pas op 6 december cadeautjes uitdeelt, komt hij ook dit jaar al enkele dagen vroeger naar ons land om de nodige voorbereidingen te treffen. Per telegram laat hij weten dat hij op zaterdag 15 november per boot in Antwerpen aankomt.

De Sint zal die dag omstreeks 13.40 uur ter hoogte van het ponton aan het Steenplein aanmeren. Daar zullen zijn goede vriend Bart Peeters en de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) hem hartelijk welkom heten.

Vervolgens trekt hij samen met zijn gevolg via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt waar hij alle aanwezige kinderen en hun ouders vanop het bordes van het stadhuis zal toespreken.

Op dit moment is het nog onduidelijk of er stoute kinderen zijn. Bronnen dicht bij de Sint menen dat dit niet het geval is, maar zoals steeds is het spannend afwachten wat hij in zijn boek heeft neergeschreven.

Eén en Ketnet brengen rechtstreeks verslag uit van de aankomst en de toespraak van Sinterklaas. Wie niet naar Antwerpen kan komen, kan vanaf 13.30 uur op de beide zenders afstemmen.