Tsjechov, Dostojevski en Poesjkin nemen de metro in Moskou

Moskovieten die hun literaire bagage willen bijspijkeren, kunnen voortaan gewoon de metro nemen. Meer dan 100 klassiekers uit de Russische literatuur zijn immers gratis via wifi beschikbaar gemaakt voor iedereen die van het ondergrondse vervoerssysteem gebruikmaakt.
AP2010

De metro van Moskou is voortaan ook een virtuele bibliotheek. De bijna 2,5 miljard (!) passagiers die jaarlijks via het uitgebreide ondergrondse netwerk reizen, kunnen nu immers tientallen roemrijke romans uit de Russische literatuur gratis downloaden terwijl ze op het perron wachten.

Onder de titels bevindt zich werk van befaamde auteurs als Anton Tsjechov, Fjodor Dostojevski en Aleksandr Poejskin. Op dit moment zijn ze al in enkele proefstations beschikbaar, binnenkort is dat in alle 195 stations van de metro het geval.

Het is niet de eerste keer dat Moskovieten zogenoemde hoge kunst in de metro aantreffen. Eerder liepen tijdelijke kunsttentoonstellingen in de rijtuigen. De virtuele bibliotheek maakt deel uit van het plan op alle metrostellen gratis wifi aan te bieden voor het einde van het jaar.