Yanick Lahens wint de Prix Femina voor "Bain de lune"

De Haïtiaanse auteur Yanick Lahens heeft de Prix Femina gewonnen voor haar roman "Bain de lune". De Prix Femina étranger gaat naar het boek "Ce qui reste de nos vies" van de Israëlische schrijver Zeruya Shalev.

De Prix Femina is een Franse literatuurprijs die jaarlijks wordt toegekend door een jury die uitsluitend uit vrouwen bestaat. Oorspronkelijk opgericht als tegengewicht voor de prestigieuze Prix Goncourt die steevast aan mannen werd uitgereikt, eert de prijs boeken van zowel vrouwen als mannen.

Dit jaar gaat de prijs naar Yanick Lahens voor haar roman "Bain de lune" die zich in haar thuisland Haïti afspeelt. "Ik ben bijzonder blij", reageert de auteur. "Deze erkenning doet me goed. De jury heeft begrepen dat dit verhaal universeel is."

De Prix Femina étranger is dan weer toegekend aan de Israëlische schrijver Zeruya Shaley voor haar boek "Ce qui reste de nos vies". Deze prijs huldigt steevast een boek dat naar het Frans werd vertaald.