Zieke passagier in Zaventem niet besmet met ebolavirus

De FOD Volksgezondheid laat weten dat een 60-jarige vrouw niet besmet is met het ebolavirus. De vrouw werd deze nacht onwel op een vlucht vanuit Sierra Leone. Ze mag dus ook doorreizen naar andere landen.

De vrouw was via Brussel op weg naar Londen, maar werd aan boord onwel. "De persoon moest aan boord overgeven", zegt Kim Daenen van Brussels Airlines. "Zoals de procedures voorschrijven, heeft de crew die persoon aan de kant gezet en geïsoleerd in het vliegtuig. Ze hebben constant de temperatuur van de passagier gemeten, maar er werd geen koorts vastgesteld." 

Het vliegtuig landde rond 04.30 uur, waarop de luchthaven de ebolaprocedure opstartte. "De arts van de luchthaven en de brandweer gingen aan boord van het vliegtuig en onderzochten de passagier. Die werd daarna afgevoerd naar het ziekenhuis", aldus Daenen. De teams van de FOD Volksgezondheid hebben de passagier onder hun hoede genomen.

De patiënte werd overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel, waar ze in quarantaine werd geplaatst. De andere passagiers op het vliegtuig werden op de luchthaven onderzocht.

Vanavond werd door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid en het Instituut voor Tropische Geneeskunde bevestigd dat de vrouw niet positief testte op ebola.