"Joran van der Sloot heeft zichzelf gestoken"

De Nederlander Joran van der Sloot is vermoedelijk zelf verantwoordelijk voor de steekwonden die hij in de gevangenis in Peru heeft opgelopen. Dat heeft de arts van het ziekenhuis gezegd, melden de gevangenisautoriteiten in het Zuid-Amerikaanse land.

De arts zou erop hebben gewezen dat de wonden "schoon" zijn. Als er sprake zou zijn geweest van geweld of agressie hadden de verwondingen er naar verluidt anders uitgezien.

Van der Sloots vrouw en advocaat verklaarden gisteren dat de Nederlander door medegevangenen was aangevallen. Hij zou twee keer zijn gestoken, één keer in zijn schouder en één keer in zijn middel. Door een rel te veroorzaken zouden de gevangenen hebben willen bewerkstelligen dat de gevangenis dichtgaat.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie zei aanvankelijk dat er helemaal niets was gebeurd. Nu erkent de gevangenis dat Van der Sloot gewond is geraakt, maar dat zou dus hoogstwaarschijnlijk door zijn eigen toedoen zijn.

Van der Sloot zit in Peru een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores. Hij wordt ook verantwoordelijk geacht voor de moord op de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005 op Aruba. Maar daarvoor is hij nooit veroordeeld.