Aspe en Van In drinken voortaan Omer

Twee decennia waren ze onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar nu is het sprookje voorbij: Duvel is niet langer het favoriete bier van Pieter Aspe. Voortaan drinkt de auteur liever Omer, zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws. Ook zijn bekende personage Pieter Van In heeft de overstap gemaakt.
BELGA/VAN ASSCHE

De nieuwe voorkeur van Aspe is aan het licht gekomen bij de publicatie van zijn jongste boek "Zonder voorschrift". Daarin verkiest Van In onverwacht een Omer boven een Duvel. Quid?

"Vier maanden geleden wisselde ik mijn Duvel voor een Omer", vertelt Aspe in Het Laatste Nieuws. "Ik zat op café in Blankenberge en iemand bood me eentje aan. Ik was eigenlijk direct verkocht. Het bier lijkt wat op Duvel, maar de smaak is wat meer uitgesproken."

"Ik had al langer de indruk dat de lekkere, bittere nasmaak van Duvel aan het afnemen was. Op hetzelfde moment was ik bezig met het schrijven van "Zonder voorschrift" en toen heb ik besloten om Pieter Van In ook Omer te laten drinken."

Aspe houdt vol dat de overstap niet met een commerciële overeenkomst gepaard gaat.