Duitse spoorvakbond GDL houdt langste staking ooit

De Duitse spoorvakbond GDL kondigt opnieuw een stakingsactie aan. Bij het goederenverkeer wordt het werk neergelegd vanaf morgen 15 uur. Bij het personenvervoer start de actie donderdag om 2 uur. Maandag 10 november om 4 uur loopt de staking af.

In Duitsland raken de directie van de Deutsche Bahn en de vakbond GDL het niet eens. GDL eist 5 procent meer loon en een twee uur kortere werkweek. Afgelopen zondag sprongen de onderhandelingen over een nieuwe cao af.

De aangekondigde staking is de langste actie sinds de oprichting van de Deutsche Bahn in 1994. Midden oktober was er ook al een staking die in het hele land zware hinder veroorzaakte.

De directie noemt de komende acties alvast een "pure pesterij". "Terwijl de mensen zich verheugen om zondag de 25e verjaardag van de val van de Berlijnse muur te vieren, wil de GDL met de staking het openbare leven lamleggen", luidt het.