Emiel Goelen lijdt aan zenuwaandoening ALS

Sinds verschillende jaren lijdt Emiel Goelen aan de ongeneeslijke zenuwziekte ALS. Dat zegt de voormalige VRT-presentator in Dag Allemaal. "Ik leef van dag tot dag, met mijn vrouw Sonja aan mijn zij."

Zo'n zes jaar geleden is bij Goelen ALS vastgesteld, een ongeneeslijke zenuwaandoening die enkele maanden geleden "wereldberoemd" werd door de hype rond de ice bucket challenge. Door de ziekte is hij grotendeels verlamd. Ook praten gaat moeizaam.

"Emiel heeft altijd gezond geleefd", zegt zijn vrouw Sonja in Dag Allemaal. "Nooit gerookt, nooit alcohol gedronken. En dan komt een mens zoiets tegen."

Goelen presenteerde in de jaren 90 het consumentenprogramma "Op de koop toe" op de toenmalige BRT. Hij was ook te zien in programma's als "De drie wijzen" en "Zeg eens euh!". In 1997 raakte hij in opspraak en werd hij ontslagen. Later zag hij zijn naam gezuiverd door de Raad van State. Na zijn loopbaan bij de VRT werkte hij een tijd voor De Persgroep.