Jeroom gaat scheep met Comedy Central USA

"Heel blij te mogen melden dat ik getekend heb bij Comedy Central USA, om vanaf nu 700 miljoen mensen te ontgoochelen." Met die tweet meldt de Vlaamse cartoonist Jeroom vanmorgen dat hij een samenwerking is aangegaan met de Amerikaanse kabel- en satellietzender.
Een cartoon die Jeroom tijdens het voorbije WK voetbal maakte.

"Er is op dit ogenblik een akkoord voor 30 animatiefilmpjes. Comedy Central USA gaat nu grasduinen in mijn werk, dat dan geanimeerd wordt", licht Jeroom (Snelders) toe. "De samenwerking zou reeds tegen Kerstmis moeten leiden tot een eerste animatiefilmpje dat dan wordt opgenomen in de show "TripTank", die wereldwijd wordt verspreid."

Jeroom blijft er erg nuchter bij. Via zijn Engelstalige Facebookpagina kwam de redactie van Comedy Central USA in contact met zijn werk. "'s Morgens bij een kop koffie stroomde dan een mail met een erg lang adres binnen", verhaalt hij verder.

Zijn andere activiteiten, voor onder meer Humo, blijven doorlopen. "Voor mij verandert er op dit ogenblik niets". Jeroom is de eerste Belg die scheep gaat met Comedy Central USA.

Meest gelezen