Lisbeth Imbo en An Goovaerts leiden De Morgen

De Morgen heeft een nieuwe hoofdredactie. De 38-jarige Lisbeth Imbo en de 37-jarige An Goovaerts vormen het duo aan het hoofd van de krant.
© VRT - Bart Musschoot

Imbo en Goovaerts zetten de vernieuwingsoperatie voort die anderhalf jaar geleden werd gestart en die ze beiden intensief begeleid hebben. Het doel van de nieuwe hoofdredactie is verder bouwen op de huidige fundamenten. "Wat we onze lezers beloven, moeten we waarmaken", zegt Imbo. "Elke dag de scherpste inhoudelijke keuzes maken, onze lezers onbevangen informeren en hun artikelen serveren die geschreven zijn door de beste pennen."

Naast de krant zullen Imbo en Goovaerts De Morgen ook online ondersteunen en verder uitbouwen, samen met Brecht Decaestecker, chef online. Goovaerts: "Sinds de vernieuwingsoperatie heeft de site een vlucht vooruit genomen. We bereiken nu dagelijks meer dan 200.000 unieke bezoekers. Zowel de nieuwsartikelen als de analyses en reportages in de Plus-zone worden bijzonder goed gesmaakt. Een sterk signaal dat we digitaal de juiste weg zijn ingeslagen."

Tot april was Yves Desmet algemeen hoofdredacteur, daarna werd hij "opiniërend" hoofdredacteur (minder betrokken bij de beslissingen en meer schrijven voor de krant). Sindsdien had De Morgen eigenlijk geen hoofdredacteur meer. Imbo was adjunct-hoofdredacteur sinds juni 2013. Zij kwam van de VRT waar ze "Terzake", "De ochtend" en "Login" presenteerde. Voor Goovaerts aan de slag ging bij De Morgen (2001) werkte ze voor Trends. Sindsdien was ze chef nieuws bij de krant.